fonda çalan: konugum ol / yeni türkü

ActiveX denetimlerinin çalışmasına izin vermeniz gerekebilir

 

 

 

 

http://haftayapaydos.blogspot.com/

 

 

Son aylarda Radyo Programı yapımcılığından, program konukluğuna kadar birbirinden içten tekliflere karşı zaman tercihimi hep "önemsiz gibi gözüken" işlerden yana kullanmıştım.

 

Ama bu seferki konukluk teklifi, çok uzun yıllardır duygularıma programlarında yer veren, bir süre önce de yeni çıkan kitabı Geceyarısı Öyküleri'ni mürekkebi kurumadan bana getirmiş olan sevgili Selim Karakaya'dan ve "Ankara The Best" dergisinin sayfalarını cömertçe sunmuş editörü Banu Tarancı'dan gelince, Cuma akşamını seve seve "yayınlanmasa bile olacak" bir sohbete ayırdım.

 

Üç arkadaş buluştukları zaman, nasıl önceden hazırlanmaz - o anki duygularıyla konuşursa, işte öyle amatör bir sohbetin içinde olacağımızı da, ama Radyoevi'ne hafif gecikmeli varabileceğimi de çok iyi biliyorum.

 

Konuk olduğum bir akşam, arkadaşlarımı da alıp, konuğunuz olabilme dileğiyle...

 

Ön kapağında: "Her küçük iz, büyük bir öyküdür aslında..." yazan

Geceyarısı Öyküleri'nin arka kapağından:

 

Yine bir yara, yeni bir yara almış gibisin. Adettendir ya hani, onu anlatıyorsun bana ve adettendir ya hani, "hımmm" sessizliğinde dinliyorum seni. Bir de ahkam kesiyorum utanmazca, "boşver"lerden girip, "isabet olmuş"lardan çıkıyorum. Bitmiş, bitmemiş, varmış, yokmuş takılmıyorum hiç. Oradasın, yanımdasın ve tüm hesaplarını soyunmuşsun... En savunmasız halinlesin ve tüm benliğinle benimlesin...

 

Hiç bitmesin istediğimiz, uzattıkça uzattığımız kaçamak sınırını üçe beşe katlayan, "akşam ezanından sonra hala dışarıda kalabilmiş haylaz çocuklar" gibiyiz, dudak kenarı gülücüklerle oradan ayrılıyoruz.

 

Başka mı başka, uzun mu uzun, özel mi özel veda cümleleri kurmak isterken kısa kesiyor, kim bilir nice zamandır başka adres bilmeyen dudaklarımız bir buse koymak isterken veda ediyoruz. zararsız maskelerimizi giyiniyoruz usulca. Sen "kendine çok iyi bak"ıyorsun, ben "hoşçakal"ıyorum...

 

 

TRT Ankara Radyosu FM 105.6

Cuma saat 20-22, Haftaya Paydos programı

Banu Tarancı + Selim Karakaya

 

Radyo internetten de canlı olarak dinlenebilir;

http://www.trt.net.tr/Canli/anasayfa.aspx?kanal=KENT&slv=0

 

 

düş hekimi yalçın ergir    http://www.ergir.com

 

PANO'YA DÖNÜŞ